Prasa do miesa 5 ton

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej miary rozbitych plastrów w rozwoju bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie popularna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kierujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, umieszczając się na kompetencji i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku stosuje na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.