Lokal gastronomiczny ursynow

Revitalum Mind PlusRevitalum Mind Plus. лекарство за подобряване на паметта и концентрацията

Każdy dom gastronomiczny prędzej lub później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej ilości ludzi. Przy czym porcje winnym być praktyczne takie jedne i stworzone w jak najmniejszym okresie by uniknąć strat smaku pochodzących z dalekiego przechowywania.

Na szczęście nowa technologia rozwiązała ten temat oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone w noże nacinając mięso dodają jego soczystość bez strat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają dodatkowo na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co tłumaczy się na zwiększenie poziomu higieny w stanowisku książce. Na rynku wyróżniamy dwa typy kotleciarek, różniące się przede każdym napędem, mocą produkcyjną i dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy zwłaszcza od użytych materiałów, producenta i użytych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to normalne urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku codziennego i niskiej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Dużą wadą tego pokroju akcesoriów jest minimalna ilość zajmowanego miejsca, a z powodu dość wielkiej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą powtarzać się nieopłacalne dla własnych użytkowników. Cechą jest wyraźnie mniejsza moc przerobowa w porównaniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to maszyna dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami obracane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem płaci się być umiejętność operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten typ urządzenia ma coś dużo miejsca niż tradycyjny odpowiednik oraz wielka opłata (z ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest wielką przeszkodą do przyjmowania jej w warunkach domowych.